Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@00:10:46 GMT

ادامه انجام طرح رتبه‌بندی نشریات در سال ٩٨

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۵۷۳۳۲

ادامه انجام طرح رتبه‌بندی نشریات در سال ٩٨

تهران- ایرنا- اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ادامه انجام «طرح رتبه بندی نشریات شامل روزنامه‌های سراسری و منطقه‌ای، استانی و محلی» در سال ٩٨ خبرداد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در اطلاعیه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه اجرای طرح رتبه‌بندی روزنامه‌ها در سال ٩٨ در دستور کاراین اداره ‌کل قرار گرفته، از مدیران مسئول روزنامه‌ها و صاحب نظران درخواست کرد نقطه نظرات کارشناسی خود را در خصوص شیوه‌نامه رتبه‌بندی روزنامه‌ها که دروبگاه معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی این وزارتخانه منتشر و اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس اعلام اداره‌ کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی نظرات همکاران و مدیران رسانه‌ای در خصوص شاخص‌های رتبه‌بندی و فرایند محاسبه رتبه روزنامه‌ها تا پایان اردیبهشت ماه ٩٨ از طریق matbooatdakheli@e-rasaneh.ir دریافت خواهد شد.
این گزارش می افزاید: این نظرات پس از جمع‌بندی‌ نهایی برای اطلاع عموم رسانه‌ها منتشر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، طرح‌ رتبه‌بندی روزنامه‌ها با رویکرد ارتقاءبخشی به کیفیت‌ محتوایی و شکلی روزنامه‌های کشور به طور کامل توسط انجمن صنفی روزنامه‌های غیردولتی اجرا و نتایج آن برای انتشار در اختیار اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی قرار گرفته است.
همچنین با توجه به دریافت نظرات همکاران رسانه‌ای، جلسات کارشناسی برای اصلاح و اعمال تغییرات در شیوه‌نامه فعلی رتبه‌بندی روزنامه‌ها با رویکرد استفاده از مدل‌های نرم‌افزاری برای کاهش خطای نیروی انسانی در سال آینده مدنظر خواهد بود.
ذکر این نکته ضروری است که نتایج رتبه بندی روزنامه ها برای سال 95 با رویکرد کاهش حداکثری اختلاف نظرها و به منظور ایجاد رقابتی سالم و دوستانه، به تایید اعضای دو کمیته ارزیابی اولیه و تجدیدنظر رسیده است.

** رتبه بندی نشریات
به گزارش ایرنا، برای رتبه بندی نشریات شامل روزنامه‌های سراسری و منطقه‌ای، استانی و محلی با پایان کارهیات ارزیابی و جلسات کارشناسی و راستی آزمایی جداول خود اظهاری روزنامه ها و تکمیل فرم‌های مربوطه، شورای ارزیابی کیفی مطابق بند 28 شیوه نامه برگزارشده و جدول مقایسه‌ ای رتبه بندی که در آن امتیاز همه روزنامه‌ ها به تفکیک شاخص‌ ها درج شده به نشانی پست الکترونیکی روزنامه‌ها مندرج در سامانه جامع رسانه های کشور ارسال می شود تا در صورت اعتراض به ترتیبی که اطلاع رسانی می ‌شود، اقدام کنند.
هیأت ارزیابی طرح رتبه بندی روزنامه ها «یک نفر به معرفی روزنامه‌های بخش دولتی یا عمومی شرکت کننده در طرح (با استعلام رئیس انجمن روزنامه‌های غیردولتی از آنان)، یکی از اعضای هیأت مدیره انجمن روزنامه‌ های غیردولتی به عنوان دبیر، یک استاد ارتباطات یا روزنامه ‌نگاری به معرفی مجمع رؤسای دانشکده ‌ها و گروه ‌های ارتباطات دانشگاه ‌های تهران، یک نفر به معرفی کارگروه توسعه مطبوعات و یک نفر به معرفی هیأت مدیره انجمن مدیران مسئول روزنامه‌های غیردولتی» تشکیل می‌دهند.
ارزیابی و رتبه بندی پایگاه های خبری، براساس فرم های خوداظهاری و نظر کارشناسی کمیته هفت نفره متشکل از اساتید ارتباطات و نمایندگان منتخب مدیران مسئول پایگاه های خبری اعلام می شود.
نتایج این دوره رتبه بندی پایگاه های خبری بعد از نهایی شدن در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می شود.
تاکنون چندین مرحله رتبه بندی توسط معاونت مطبوعاتی در خصوص روزنامه ها و مجلات، پایگاههای خبری و سایت ها و همچنین خبرگزاری ها انجام و نتایج آنها از طریق همین سایت اطلاع رسانی شده است.
شرح کامل گروه های مختلف به همراه جدولهای مربوطه هم کنون در سایت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانیhttps://press.farhang.gov.ir قابل مشاهده است.

** شیوه نامه رتبه بندی روزنامه ها
شیوه نامه رتبه بندی روزنامه‌ها که توسط کارگروه توسعه مطبوعات اصلاح و تدوین شده است با هدف ارتقای کیفی روزنامه‌ها، ایجاد رقابت حرفه‌ای و سالم، حمایت از حقوق مصرف کننده و روشن شدن جایگاه واقعی هر روزنامه و با توجه به استقبال ذینفعان مشترک از اجرای دو مرحله قبلی این طرح و بازخورد آن، بدین شرح است: برای ارزیابی امتیاز روزنامه‌ها، چهار روز به صورت اتفاقی ازماه هایی اعلام می‌شود.

** رتبه بندی خبرگزاریها
همچنین تاکنون دو دوره رتبه بندی خبرگزاری ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید برگزار شده است.
اجرای نخستین دوره رتبه بندی خبرگزاری ها اسفندماه 94 با اصلاح شاخص‌ها، تعاریف دقیق تر و اوزان هر شاخص برگزار شده است.
همچنین دوره دوم رتبه بندی خبرگزاری ها نیز مطابق آیین نامه پس از اصلاحات لازم شاخص ها و تأیید مدیران مسئول خبرگزاری ها تیرماه 95 و در فصل بهار همان سال اجرا شد و به همین صورت نیز تا سال 96 ادامه پیدا کرده است.
کمیته رتبه بندی خبرگزاری ها هم از ترکیب دو استاد ارتباطات به انتخاب مجمع روسای دانشکده ها و گروههای ارتباطات دانشگاههای تهران، یک مدیرمسئول خبرگزاری عمومی، یک مدیر مسئول خبرگزاری تخصصی و یک سردبیر خبرگزاری، همگی به انتخاب مدیران مسئول خبرگزاری ها و عضو ششم نیز مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی است.

** رتبه بندی پایگاههای خبری
همچنین ارزیابی و رتبه بندی پایگاه های خبری، براساس فرم های خوداظهاری و نظر کارشناسی کمیته هفت نفره متشکل از اساتید ارتباطات و نمایندگان منتخب مدیران مسئول پایگاه های خبری اعلام می شود.
نتایج این دوره رتبه بندی پایگاه های خبری بعد ازنهایی شدن در سایت معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر خواهد شد.
تاکنون چندین مرحله رتبه بندی توسط معاونت مطبوعاتی در خصوص روزنامه ها و مجلات، پایگاههای خبری و سایت ها و همچنین خبرگزاری ها انجام و نتایج آنها از طریق همین سایت اطلاع رسانی شده است.
روند رتبه بندی نشریات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری در دولت تدبیر و امید با تغییرات رو به رشدی شاهد بود که توانست با اجرای دقیق ضوابط و قانون و از همه مهمتر تدوین شیوه نامه مربوط به رتبه بندی هر بخش از رسانه ها، اهتمام و توجه ویژه را رقم بزند.
از طرفی هم درادامه موضوع «شفاف سازی» عملکرد، اقدامات ،فعالیت ها ،دریافت و پرداخت ها و هزینه های مالی جشنواره ها، نمایشگاهها و همه رویدادهای فرهنگی و هنری و... در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بطور کامل در سایت اصلی وزارتخانه و همچنین سایت های معاونت ها و زیر مجموعه های آن منتشر و اطلاع رسانی شده و علاوه بر آن نیز از طریق رسانه ها به افکار عمومی هم اطلاع رسانی شده و خواهد.
سید عباس صالحی هم از ابتدای ورود و قبول مسئولیت به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه در دولت دوازدهم همواره بر شفاف سازی، گفت وگو، تعامل با دیگران، قانونمند کردن فعالیت ها و اقدامات، اهتمام و توجه به رسانه های مجازی و مکتوب، اهتمام و توجه به همه استانها با توجه به برقراری عدالت فرهنگی و تکیه بر شعار «ایران تهران نیست» تاکید و در نشست ها، جلسات، دیدارهای جداگانه ای با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه نیز بر استمرار آن تاکید داشته و دارد.
فراهنگ ** 1355 **3009

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي رسانه ادامه سال 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کمیته جوایز پولیتزر ۲۰۲۴ جایزه بخش روزنامه‌نگاری و گزارش بین‌الملل را به روزنامه نیویورک تایمز اعطا کرد. این روزنامه به دلیل «پوشش گسترده و روشنگرانه» حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و «پاسخ مرگبار ارتش اسرائیل» به این حمله، برنده جایزه پولیتزر در بخش «گزارش بین‌المللی» شد.

به گزارش صبا، همچنین آژانس خبری رویترز، جایزه عکاسی خبری را بابت پوشش «دست اول و فوری» حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و واکنش اسرائیل، به دست آورد و همچنین به عنوان یک منبع مورد استناد ویژه برای «خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای که جنگ در غزه را پوشش می‌دهند» معرفی شد.

همچنین ولادیمیر کارا مورزا، سیاستمدار اپوزیسیون روسی زندانی و روزنامه واشنگتن پست نیز مشترکا جایزه پولیتزر را دریافت کردند. این جایزه به دلیل «انتشار یادداشت‌های این سیاستمدار روس در داخل زندان باوجود همه مخاطرات و عواقب مخالفت با ولادیمیر پوتین و اصرار بر آینده‌ای دموکراتیک برای کشورش»، به او اهدا شد. کارا مورزا در حال تحمل ۲۵ سال محکومیت خود به اتهام «خیانت» به روسیه است. این طولانی‌ترین حکم زندان برای منتقدان پوتین به شمار می‌رود.

برمبنای گزارش آسوشیتدپرس، پولیتزر از شماری از خبرنگاران آمریکایی نیز بابت گزارش‌هایشان در مورد کار کودکان مهاجر، تبعیض نژادی در سیستم قضایی و خشونت با اسلحه تجلیل کرد.

جین آن فیلیپس برای نگارش رمان «نگهبان شب» که داستان یک مادر و دختر در طول و بعد از جنگ داخلی آمریکا است، برنده جایزه بهترین رمان شد.

جایزه پولیتزر، جایزه‌ای در روزنامه‌نگاری، ادبیات و موسیقی است که هر ساله با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران، نویسندگان، شاعران و موسیقی‌دانان داده می‌شود. این جایزه به‌نام بنیان‌گذار آن جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار مجاری‌تبار آمریکایی، در سده نوزدهم نام‌گذاری شده‌است.

آقای پولیتزر به‌دلیل عشق و علاقه‌اش به روزنامه‌نگاری، مدرسه‌ای را در ایالت کلمبیا تأسیس کرد که هنوز هم یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه‌نگاری در سراسر جهان محسوب می‌شود و بسیاری از روزنامه نگاران برجسته در این محل آموزش می‌بینند. پس از راه اندازی این دانشگاه، جایزه‌ای به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار و و همچنین بورس تحصیلی برای یک مسابقه گزارش نویسی درنظر گرفته شد. همچنین هر ساله بنیاد پولیتزر جایزه نیم‌میلیون دلاری خود را به بهترین عکس‌های خبری می‌دهد که در میان عکس‌های خبری جهان، بهترین عکس خبری افشاگرانه و جسورانه معرفی می‌شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904041

دیگر خبرها

  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه ملی و بین‌المللی رسانه است
  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • جیمی کرگر و انجام چالش رتبه بندی بهترین مربیان تاریخ بدون دانستن نفرات بعدی / فیلم
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • واکنش جواد نکونام به جنجال پیرمرد سپاهانی
  • تمدید قراردادها رااز هفته آینده شروع می‌کنیم/ درخواست از هواداران
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت