Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری سبزالبرز، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا به سوال نصرالله پژمان‌فر نماینده مشهد و کلات که درباره یارانه مطبوعات و آئین‌نامه مصوب هیأت وزیران درباره حمایت از روزنامه‌ها و مطبوعات بود، پاسخ دهد.

صالحی در بیان توضیحاتش اظهارداشت: حمایت یارانه‌ای از مطبوعات از سال ۸۸ به بعد جایگزین حمایت از طریق سهمیه کاغذ شد، در آن سال ۳ هزار و ۲۵۴ نشریه در کشور داشتیم که این رقم در پایان سال ۹۶ براساس مجوزهایی که وزارت ارشاد داده بود، به بیش از ۱۱ هزار نشریه در کشور رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدیریت این منابع که به صورت یارانه در اختیار وزارت ارشاد قرار گرفته که البته در طول این مدت به دو برابر افزایش یافته بود در حالیکه مجوزهای داده شده موجب ۳ برابر شدن تعداد نشریات در کشور شده بود، اقتضا می‌کرد تغییراتی در نحوه پرداخت یارانه به نشریات ایجاد شود.

صالحی ادامه داد: طبق تغییرات انجام شده مقرر شد نشریاتی که دولتی هستند یا نشریاتی که می‌توانند منابعشان را به طریقی تأمین کنند، مشمول دریافت یارانه نشوند و نیاز بود در این رقابت ناخواسته بخش خصوصی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

نگاه بر این مبنا بود که ما براساس واقعیت بخش خصوصی عمل کنیم و در این میان خصولتی‌ها نباشند.

وزیر ارشاد همچنین گفت: از آنجا که سیستم یارانه‌های وزارت شفاف در سایت منتشر می‌شود طبعاً در طول این مدت یارانه‌هایی که به مطبوعات داده شده با این نگاه بوده که بتوانیم از این سیاست حمایت کنیم.

وزیر ارشاد همچنین گفت: مقرر شد در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از بخش خصوصی بیشتر حمایت شود، ضمناً با توجه به گفته جناب آقای پژمان‌فر هیچ حمایت مستقیمی از منابع یارانه‌ای به روزنامه ایران نشده است و دستورالعمل مورد اشاره تفسیری که از نشریه عمومی آمده، نشریه‌ای است که هیات مدیره و مدیرعامل آن توسط سازمان دولتی یا عمومی تعیین می‌شود.

صالحی همچنین گفت: وقتی منابع یارانه‌ای به کمتر از ۲ برابر و مجوزهای داده شده به نشریات به ۳ برابر می‌رسد و مطابق روح قانون به ما تکلیف شده که حمایت از برخی نشریه‌ها را ۳ برابر کنیم مانند نشریات کودک و نوجوان، حوزه‌های قرآن و اهل‌بیت، فرهنگ ایثار و شهادت، ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی، ترویج زبان فارسی، اقتصاد مقاومتی، نشریات محلی، دفاع مقدس و حل آسیب‌های اجتماعی، لذا شرایط اقتضا می‌کرد تغییراتی در ارائه یارانه به نشریات داشته باشیم.

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۲۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند

رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر که صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاورد‌های دانشگاه‌ها و پیشرفت‌های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می‌توانند و باید تقویت کننده فضای گفتگو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفتگو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می‌توانند هم فضای گفتگو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می‌توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه‌ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه‌ای ضعف داریم.

جعفرپور در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

وی تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل‌های احتمالی مسئله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بار‌ها تاکید شده است.

*** انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم در ادامه به انتظارات مقام معظم رهبری از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند. البته تولید علم روند خوبی طی شده است ولی در بهش‌های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

وی یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش‌های دانشجویی دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می‌کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم، البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده‌مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • کولاک یک‌ نیمه‌ای لیونل مسی برابر نیویورک ردبولز؛ تاثیر مستقیم روی ۶ گل!
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • طرح آیفون ۱۶ فاش شد + تصاویر