Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@15:13:28 GMT

تصمیم‌گیری فیلتر تلگرام درسطح سران سه قوه است

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۰۱۳۶۱

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عدم برخورد با برخی کانال‌های معاند در کشور گفت: دارنده بستر کسی است که باید در این خصوص اقدام کند البته ممکن است برداشت‌های دارنده بستر با ما تفاوت داشته باشد، اما اینکه تلگرام باید سیاست‌های ما را رعایت کند امری غیرقابل تغییر است.
به گزارش فارس، سیدمرتضی موسویان درباره تعداد کانال‌های ثبت‌شده تلگرام و صفحات اینستاگرام گفت: تاکنون بیش از 12 هزار و 500 کانال تلگرامی در مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ثبت شده که درصد قابل توجهی از این کانال‌ها بیش از 5 هزار دنبال‌کننده دارد، ضمن آنکه بیش از 60 درصد کانال‌های دارای بالای 5 هزار دنبال‌کننده در کشور ثبت‌شده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره ثبت صفحات اینستاگرامی افزود: این صفحات به‌اضافه دیگر صفحات شبکه‌های اجتماعی بیش از 1700 صفحه است.

پلیس فتا و وزارت اطلاعات مسئول برخورد با تخلفات اخلاقی و امنیتی

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آخرین مهلت ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی تصریح کرد: تاریخ و مهلتی برای ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی در نظر گرفته نشده است و تاریخ مدنظر برای مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد برای آغاز این روند فقط جهت فراهم کردن بستر ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی بوده که عملاً در حال حاضر تاریخ و مهلت ثبت‌نام برداشته شده و هر کس می‌تواند با هر تعداد دنبال‌کننده این ثبت‌نام را انجام دهد.

موسویان خاطرنشان کرد: پیگیری تخلفات صورت‌گرفته در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی و سایت‌های دارای لوگوی شامد و بدون آن فارغ از وجود نامه اعتراض و شکایت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد و یا عدم وجود این نامه برعهده پلیس فتاست که به لحاظ اخلاقی موظف به پیگیری آن است ضمن اینکه وزارت اطلاعات هم تخلفات امنیتی را رصد می‌کند.

تعلیق لوگوی 800 کانال، سایت و صفحه متخلف

وی تصریح کرد: در هر هفته گزارشاتی از سوی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد به ناجا و وزارت اطلاعات ارائه می‌شود و بر همین اساس تاکنون بیش از 800 کانال، سایت و صفحه که دارای لوگوی شامد بوده و تخلفاتی را انجام داده‌اند، با اقدامات انجام‌شده لوگوی آنها تعلیق شده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امکان راه‌اندازی شبکه اجتماعی ایرانی وجود دارد و قطعاً‌ می‌توان این کار را انجام داد، ‌اما در مورد تلگرام فکر می‌کنم فیلتر شدن این شبکه اجتماعی در حد رؤسای سه قوه است و فقط در آن سطح می‌توان در مورد این موضوع تصمیم‌گیری کرد.

موسویان افزود: اگر در ابتدا که تعداد کاربران تلگرام کم بود، با رایزنی می‌توانستیم این شبکه اجتماعی خارجی را بر اساس سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران مدیریت کنیم، خیلی خوب بود، ولی اگر فشارها بر روی مدیران تلگرام و این بستر شبکه اجتماعی کمتر شود،‌ می‌توانیم مدیریت را روی تلگرام داشته باشیم.

حضور مردان در برخی کانال‌های تلگرام ویژه زنان

وی خاطرنشان کرد: معتقدم که باید فرهنگ‌سازی لازم برای استفاده عموم مردم از شبکه‌های اجتماعی صورت گیرد که در این زمینه اعطای نشان‌های اختصاصی مانند لوگوی شامد می‌تواند کمک‌حال این قضیه باشد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بعد از بررسی‌های لازم در خصوص برخی از کانال‌ها که عکس‌های خانم‌ها را منتشر کرده و کارکرد زنانه دارند، متوجه شدیم که 80 درصد دنبال‌کننده‌ها آقا هستند که این موضوع به ضعف فرهنگی موجود در کشور و نوع بهره‌برداری از شبکه‌های اجتماعی بازمی‌گردد که باید با این کانال‌ها برخورد جدی صورت گیرد.

موسویان در پاسخ به سؤالی درباره عدم برخورد با برخی کانال‌های معاند در کشور گفت: کسی که باید در این خصوص اقدام کند،‌ دارنده بستر است. ممکن است برداشت‌های دارنده بستر با ما تفاوت داشته باشد، اما اینکه تلگرام باید سیاست‌های بومی جمهوری اسلامی ایران را رعایت کند امری غیرقابل تغییر است و رایزنی‌های فعلی با مدیران تلگرام هم بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی بوده است.

7500 تا 8000 کانال موثر و موج ایجاد کننده در جامعه

وی با تأکید بر اینکه منشأ ترویج مطالب علیه نظام در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی می‌تواند در فضای جغرافیایی غیر دسترس و خارج از ایران باشد، افزود: باید فرهنگ مردم را به سمتی سوق دهیم که آنها به این کانال‌ها رجوع نکنند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعداد کانال‌های تلگرامی مؤثر در ایران خاطرنشان کرد: تعداد کانال‌های تلگرامی در کشورمان که واقعاً مؤثر هستند و در جامعه موج ایجاد می‌کنند، بین 7500 تا 8000 کانال است و بقیه کانال‌ها فقط بازنشردهنده اخبار هستند که لیست آنها کاملاً مشخص است.

موسویان در پاسخ به این سؤال که برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در وزارت ارشاد ثبت شده‌اند اما کانال‌های خبری آنها ثبت نشده، گفت: کانال‌های تلگرامی منتسب به سایت‌ها و خبرگزاری‌ها باید در مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ثبت شود، هرچند سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در گذشته ثبت شده و کار خود را قانونی دنبال کرده یا می‌کنند، ولی ثبت جداگانه کانال‌های منتسب به آنها امری قطعی است. برچسب ها: وزارت ارشاد ، فیلترینگ ، تلگرام ، پلیس فتا ، کانال های تلگرامی ، رسانه های دیجیتال

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!

جلال ذکایی مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند فعلی واردات ساز به کشورمان بیان کرد: بعد از برگزاری اولین نمایشگاه صنعت موسیقی در سال گذشته با موضوع بسیار مهمی مواجه شدیم که طی سال های اخیر در برگیرنده مشکلاتی شده و فعالان این عرصه را با ملاحظاتی روبه‌رو کرده است. در این چارچوب از سال ۱۳۹۷ سازهای موسیقی بر اساس تقسیم بندی چهارگانه کالاهای وارداتی در قانون مقررات صادرات و واردات کالاها، در دسته کالاهای لوکس قرار گرفتند که همین موضوع دل نگرانی هایی را به وجود آورد. این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ هم ماجرای واردات سازهای خارجی به دلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای قاچاق که هزینه های ارزی هم دارد، ممنوع اعلام شد. شرایطی که در همان دوران نیز با مشکلاتی روبه‌رو شد و اگر بخواهم مصداقی اشاره ای داشته باشم، موجب توقیف حجم زیادی از ساز در گمرک شد که متاسفانه به نتیجه هم نرسید. شاید در برخی موارد چنین استنباط شود که موضوع واردات ساز ایراد و اشکال شرعی دارد اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم، ابزار و ادوات موسیقایی مشکل شرعی ندارند که براساس این تعریف بخواهیم مانع ورود کالا به کشور شویم.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در این سال ها در حوزه واردات ساز به کشور «خلط مبحث» اتفاق افتاده و به دلیل همین فرآیند، موضوع واردات ساز با چالش بسیار سختی مواجه شده که طبیعتا برافزایش قیمت سازهای خارجی نیز تاثیرهای چشمگیری باقی می گذارد. ضمن اینکه باید به نکته مهمی هم توجه کنیم که بسیاری از ارکسترها و مجموعه های دولتی و غیردولتی با همین ابزار و ادوات کار می کنند که اگر ماجرا به همین ترتیب هدایت شود بی تردید به سمت مستهلک شدن سازها و گران تر شدن آنها می رویم که طبیعتا در آینده ای نزدیک لطمات زیادی را به فرآیند فروش و نظام اقتصادی موسیقی ایران خواهد زد.

مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه صحبت های خود از آغاز رایزنی های خود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خبر داد و گفت: چندی پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتم و در همان جلسه موضوع بازنگری در روند واردات ساز را مطرح کردم که این ماجرای ممنوعیت ساز حداقل مورد بررسی و بازنگری دوباره قرار گیرد. حتی در این زمینه نامه نگاری هایی هم در قالب گزارش های تخصصی به واسطه تلاش معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت توسعه تجارت خارجی وزارت صمت انجام گرفت تا این موضوع ضمن بررسی‌های تخصصی در حوزه سازمان توسعه تجارت ایران مورد بازنگری قرار گیرد.

ذکایی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: امروز فرآیند فروش ساز، فرآیند مرسومی است که در حال انجام است اما موضوع واردات غیرقانونی و موضوعاتی که در این گفت‌وگو به آن اشاره داشتم آسیب بسیار فراوانی به نظام اقتصادی موسیقی ایران به ویژه حوزه فروش سازهای غیرایرانی وارد کرده است. شرایطی که هم در حوزه های مالیاتی هم در حوزه گران شدن بی رویه سازها و موارد مشابه، فرآیند فروش ساز در ایران را وارد بحران جدی کرده است. طبیعتا در همین شرایط آن دسته از هنرجویان علاقه‌مند موسیقی که به لحاظ مالی هم آنچنان سرمایه ای ندارند، نمی توانند با قیمت مناسب ساز مناسب خریداری کنند.

وی در پایان گفت: قطعا در حال حاضر مهم‌ترین مرجعی که می تواند نسبت به حل مشکلات موجود مساعدت‌های لازم را به عمل آورد، وزارت صمت است چرا که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نگاری‌ها و پیگیری‌ها انجام گرفته و حتی من در جریان هستم که این نامه نگاری در چندین نوبت به وزارت صمت ارایه شده است. به همین منظور از دست اندرکارانی که به نوعی در تسهیل موانع این حوزه نقش موثری دارند، تقاضا می‌کنم تصمیمات جدیدتری را برای بهبود شرایط اتخاذ کنند تا تمامی دست اندرکاران صنعت موسیقی با روال منطقی و معقول به واردات ادوات موسیقی دسترسی داشته باشند.

کد خبر 6097870 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • با وجود علاقه سرمربی آلمانی؛ هانسی فلیک هیچ‌وقت به هدایت بارسلونا نزدیک نبود!
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران